Cum folosim Saltwash

Azi v-am adus o technică prin care putem obține un efect uzat, vechi, shabby, prin folosirea produsului Saltwash.

Primul pas: am curățat suprafața, în cazul acestor scaune a fost de ajuns deprăfuirea, și am șters cu o cârpă netedă.

 

 

Pasul 2: am ales nuanța de bază Florence, care am amestecat cu praful Saltwash in proporție de 3 linguri dozatoare de Saltwash cu 4 linguri obisnuite de vopsea cretă Annie Sloan. Obținem o mixtură asemănătoare a unui aluat de brownie, o pastă.

 

 

Pasul 3: Aplicarea amestecului pe suprafață. Cu mișcări de tamponare, dar nu cu forță, am acoperit tot scaunul cu această mixtură. Am lăsat un pic să se usuce, după care am uniformizat/ întins cu pensula, să nu fie prea brută, să uniformizez textura. Dacă e nevoie, se poate netezi pensula pentru a întinde mai ușor.

 

Pasul 4: După ce s-a uscat primul strat, am aplicat al 2-lea strat de mixtură Saltwash, de data acesta cu o altă nuanță și anume Graphite. Am aplicat doar pe alocuri. Am procedat la fel ca în cazul primului strat. La această fază nu erau prea frumoase, dar încă nu am terminat. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasul 5: După uscare am vopsit scaunul cu stratul final, doar cu vopsea cretă Annie Sloan, nuanța Duck Egg Blue.

 

Pasul 6: După uscare am șlefuit întreaga suprafață cu hârtie abrazivă cu granulație 220, pe alocuri cu 180, unde am vrut să pare mai veche. Astfel au ieșit la suprafață straturile. Parcă este un obiect vechi, vopsit de multe ori sau folosit la o casă pe malul mării de pe care vopseaua s-a decojit cu timpul. Am fixat cu ceară transparentă.
Poate prindeți chef și curaj să încercați și voi. Recomand chiar și celor care nu au încercat încă revopsirea unei piese de mobilă. Este ușor, distractiv, cu efect spectaculos. Dare to create! 🤗

Leave a Reply