De ce am ales vopseaua cretă Annie Sloan?

Dacă cineva mi-ar fi zis acum 4-5 ani că voi fi obsedată de revopsirea, regândirea mobilierelor vechi (și nu numai) , sigur nici nu l-aș fi luat în seamă. Și că din acest motiv îmi voi întoarce viața cu susul în jos, o să mă las de job-ul meu și voi porni o mică afacere după capul meu!!!!?????? Oh, nu!!! Dar tocmai asta s-a întâmplat.

Mai am de învățat multe atât despre lumea antreprenoriatului (stă foarte departe de mine) cât și despre această lume minunată a regândirii mobilierului, dar sunt FERICITĂ. Am un “job” pe care nu consider a fi un job. Revopsirea mobilierelor, lumea culorilor, creația în sine mă încarcă, sunt mereu activă. Vopseaua Annie Sloan m-a găsit tocmai în momentul potrivit. Pe atunci băiețelul nostru a avut multe probleme de sănătate. Mereu eram îngrijorată din cauza lui, am umblat cu el de la un medic la altul, iar această situație m-a epuizat atât fizic cât și sufletește. Apoi am cunoscut vopseaua, și curând am avut posibilitatea să particip la primul meu workshop de vopsire mobilier. Nu am apucat să absorb nenumăratele informații,(sunt din belșug) iar despre practică, vopsirea în sine să nici nu mai vorbesc. M-a încărcat într-un mod, pe care nici nu pot descrie. Am vrut să vopsesc mereu. Fiecare minut din timpul meu liber am petrecut vopsind mobile. (Cum alții se reîncarcă cu sport, sau tricotaj, bricolaj, gătit, făcut prăjituri, eu cu acesta) M-am scufundat din ce în ce mai adânc în această lume. Am ajuns la multe workshopuri, și mă perfecționez in continuare. Am cunoscut calitatea și proprietățile vopselei.

 

Și ce m-a atras în această vopsea? Faptul ca atunci când vopseam cu ea am avut libertatea să greșesc, pentru că știam că vopseaua îmi permite să retușez, să transform orice, fiind o vopsea creativă. Nu trebuia să creez ceva perfect ca să-mi placă rezultatul Din contră! Imperfecțiunea le face unice, originale. M-am lăsat dus de val, pentru că această vopsea îmi permite. Se acceptă stilul jucăuș, boem, cât și stilul serios, sau mai conservator. Dar cel mai important lucru pentru mine este, ca atunci când vopsesc, parcă dispare orice problemă. Colorez nu doar mobile dar și sufletul meu. Da, este un simț al vieții, dar credeți-mă este al naibii de fain.

                  

Am încercat câteva vopsele, folosesc din când în când și alte branduri, dar această vopsea a rămas preferata mea, tocmai din simplul fapt că doar ea a reușit să îmi provoace aceste sentimente. Fiecare vopsea are avantajele și dezavantajele ei. Sunt sute de produse pe piață, dar nu am dreptul să le judec, deoarece este imposibil să le testez pe toate. Este produs, care funcționează pentru tine, dar pentru mine nu, și invers. Cel mai important este să găsești produsul care îndeplinește așteptările / nevoile tale. Dacă vrei să obții suprafață netedă ca din fabrică, alege produsul corespunzător. Dacă vrei să obții rezultat texturat, patină, antichizat, caută produsul care te ajută în realizarea acestui proiect. Dacă vrei culori frumoase, vii, naturale în căminul tău, optează pentru un produs cu astfel de însușiri. Dar nu discredita un produs doar pentru că nu ai reușit la prima încercare să obții rezultatul dorit. Avem dreptul să facem greșeli, nu-i sfârșitul lumii, învățăm din greșelile noaste. Dar încearcă să te informezi unde ai greșit.

                                                                

Nu toate produsele au reguli stricte de folosire, însă este bine să fii informat. Astfel nu vei fi dezamăgit, descurajat. Dar înainte de toate, procesul de vopsire să fie o bucurie, nu un chin. Nu revopsi o mobilă fiindcă asta e la modă. Vopsește mobilă pentru că te satisface, pentru că astfel protejezi natura, pentru că poți salva un obiect, o amintire drag ție, și nu în ultimul rând pentru că poți economisi bani: vei revopsi un mobilier vechi sau de care te-ai plictisit la preț mult mai avantajos decât ai cumpăra unul nou. Fiți curajoși, veți reuși și voi. Vă ajut cu mare drag, vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări.

                                                       

 

Leave a Reply