Néhány lakberendezési tipp 2020-ra

Az utóbbi időben sokat olvasgattam arról, hogy mi lesz a trend a lakberendezés terén 2020-ban. Elhoztam nektek pár tippet, ami tetszett, (ennél jóval bővebb a kínálat, csak néhányat emelek ki) illetve olyan szín és dekorációs ötletet, amit idénre alappillérként fektettek le a Nagyok. 😊

Elsőként íme 2020 színe! Erről már korábban beszámoltam nektek, amikor is a Pantone bejelentette a 2020-as év színét, ez pedig a Classic Blue és annak árnyalatai.(az Annie Sloan színek közül a Napoleonic Blue árnyalat áll hozzá a legközelebb.) Ez megjelenhet otthonunkban apró kiegeszítők révén-függöny, szőnyeg, dekorpárna, kaspó, de a bátrabbak festhetik ilyen színűre a falat vagy egy bútordarabot is.

www.creativemarket.com

 

Egy másik trend, ami felkeltette a figyelmemet az a textúrák ötvözése. Most aztán szabadjára engedhetjük a fantáziánkat egy-egy enteriőrben. A dekoráció révén sokkal érdekesebbé tehetiink egy helyiséget. Különböző anyagu párnák, ágyterítők, függönyök, sötétítők jól megférnek egymás mellett, de a színárnyalatuk legyen harmóniában. Ne vigyük túlzásba.

Aki ismer az tudja mennyire szeretem a növényeket, és mindent ami virág. Növényekkel, virágokkal is feldobhatunk egy szobát. Idén a szárított növények állítólag mindenhol jelen lesznek. Különböző virágmintás anyagokkal, párnahuzatokkal is helyettesíthető akár.

 www.idealhome.co.uk

Nem hagyhattam figyelmen kívül a környezettudatos életmódot, és mindazt,ami a fenntarthatóság körül forog. Az elmúlt években minden a tudatos vásárlásról, környezetbarát termékektől volt hangos. Természetesen én is igyekszem óvni a természetet, egyrészt azzal, hogy bútorokat festek, újrahasznosítok és átalakítok régi, megunt dolgokat, mindezt úgy, hogy egy természetbarát krétafestékkel dolgozom. De lássuk mindez hogyan alkalmazható a lakberendezésben. Példaul úgy, hogy nem termelünk hulladékot és felújítunk vagy újrahasznosítunk meglévő bútorokat, tárgyakat. Vagy úgy, hogy csak olyan bútorokat vásárolunk, amik FSC jelzéssel vannak ellátva, (felelős erdőgazdaságból vagy egyéb ellenőrzött forásból származó fa) vagy újrahasznosított anyagokból gyártott termékeket veszünk meg. Illetve felkeressük azokat a bútorlerakatokat (turikat), bolhapiacokat, ahol másodkézből igen jó állapotban lévő bútorokra lelhetünk. Az sem gond ha a formája tetszik, de a színe nem. Ma már bárki könnyedén átfestheti bútorait otthon is, és mivel a 2020-as évet az egyedi dekortárgyak is jellemzik, mi lehet egyedibb ha nem egy festett bútor? |😊

www.shutterstock.com

Pinterest

Rengeteg tippet, ötletet találhattok még a világhálón. Érdemes böngészni, szemezgetni, mert olykor egy apró átalakítással látványos változásokat érhetünk el.

Leave a Reply