Idei de design interior pe 2020

În ultima perioadă am citit mult despre trendurile în design interior al anului 2020.V-am adus câteva idei de decor și culori (idei sunt din belsug,eu va prezint doar cateva ) care mi-au plăcut, și care vor fi factori de bază după opinia celor din domeniu.
Pentru început iată culoarea anului 2020! Anul trecut v-am prezentat această nuanță când Pantone a anunțat culoarea anului 2020, care este culoarea Classic Blue și nuanțele ei. (din paletarul de culori Annie Sloan nuanța Napoleonic Blue este cel mai apropiat de această culoare) Acesta poate reveni în căminele noastre prin mici accesorii: perne de decor, perdele, covoare, ghivece pt. flori, dar cei curajosi pot vopsi pereții sau un mobilier cu această culoare.

www.creativemarket.com

O altă tendință care mi-a atras atenția este mixarea texturilor. Acum putem lăsa fantezia noastră fără frâu la redecorarea unui interior. Prin decorare putem obține un interior mult mai interesant și primitor. Pernele,cuverturile perdelele sau draperiile din diferite textile pot fi în armonie una lângă alta, dacă au nuanțe asemănătoare.Să nu exagerăm.
Cine mă cunoaște știe cât de mult ador florile și plantele. Orice interior poate fi mai atrăgător, îmbietor dacă are plante. Anul acesta se spune că forile/plantele uscate vor primi mai multă atenție. Se pot înlocui chiar și cu materiale florale, huse de perne.

www.idalhome.co.uk

www.idealhome.co.uk

Nu am putut ignora stilul de viață ecologică, sustenabilitatea și totul ce aparține acesteia. În anii precedenți peste tot auzeam și citeam despre produse ecologice și cumpărături conștiente. Desigur și eu încerc să fiu mai responsabilă și să protejez natura cum pot eu cel mai bine prin revopsirea mobilelor, prin reciclare, și prin reinterpretarea pieselor vechi folosind o vopsea cretă ecologică. Dar ia să vedem cum se îmbină protecția naturii cu designul interior. De exemplu în așa fel că nu producem deșeuri ba chiar reciclăm acestea prin revopsire sau le dăm un alt rol. O altă posibilitate este să cumpărăm mobile din depozite second hand sau la târguri/ piețe de vechituri unde putem găsi adevărate comori, mobile de bună calitate. Nu este o problemă dacă nu suntem mulțumiți cu culoarea acestuia. Oricine poate revopsi o mobilă cu ușurință acasă. Avem la dispoziție multe materiale care revin in ajutorul nostru. Și pentru că în 2020 piesele individuale și hand made cuceresc din ce în ce mai mult teren, ce poate fi mai unic dacă nu o mobilă revopsită, regândită. 😊
Dacă nu sunteți împăcați cu gândul revopsirii și totuși optați pentru o mobilă nouă, încercați să cumpărați mobiliere cu certificat FSC (organizație care promovează un management forestier responsabil, lemnul provine din păduri bine gospodărite), sau produse de decor din lemn reciclat.

Pinterest

www.shutterstock.com

Găsiți multe,multe idei pe internet. Merită să căutați, studiați printre mii de sugestii, deoarece chiar și cu o mică modificare putem obține schimbări spectaculoase.

Leave a Reply