You are currently viewing Fürdőszoba tunning

Fürdőszoba tunning

8 évvel ezelőtt, amikor hatalmas házfelújítási projektben voltunk, a fürdőszobánkban a zöld lett a domináns szín.
                                                            
Imádom a zöld szint, ez azóta sem változott, viszont azóta sokminden történt az életemben. Az egyik, hogy Annie Sloan krétafesték megszállott lettem. Nyilván az izlésvilágom is változott, nyitottabb lettem, úgyhogy eljött az idő, hogy egy nagy projektbe vágjam a fejszémet. Így nekiláttam a fürdőszobánk átfestésének, átalakításának. Lecseréltem a domináns színt, és stílusban is más lett. Egy számunkra megnyerő, tetszetős helyiség. Ezt sikerült kihozni belőle. Sok sok órányi munka gyümölcse, érdekes felületek és színek. Ahogy én szeretem.
 
A padlócsempét fehér színűre festettem, majd IOD pecséttel mintáztam. Első körben zsírtalanítottam a felületet technikai alkohollal. Miután megszáradt Oskar (direct pe faianta) fehér színű festékével 3 rétegben festettem. Közte meghagyva a dobozon előírt száradási időt.
                                                                                          
Amikor ez is megszáradt, az IOD egyik pecsét mintájával díszítettem a felületet. Ez nem más, mint a Cubano Tiles. IOD tintát használva nyomtam rá a mintát a felületre. Vegyesen kevertem a fekete és kék tintákat. Ezért a látványos különbség helyenként. Van ahol erősebb a minta, van ahol halványabb. Szándékosan ilyenre szerettem volna.
                                                                             
A zöld falicsempétől is megváltunk, azaz átfestettem Annie Sloan Duck Egg Blue és Svenska blue keverékével, Cedria matt lakkal zártam 3 rétegben. Mindenképp strapabíróvá akartam tenni. (jelentem ez azóta is remekül bírja a strapát, immár 7 hónapja)
                                                                                           
Beköltözött egy régebbi posztban bemutatott éjjeliszekrény, amit nagyon megszerettem, és nem tudtam megválni tőle.
https://www.facebook.com/220120275189131/posts/696699284197892/
A szerepe is megváltozott, fürdőszoba bútor lett belőle. Kicseréltük a kagylót és a csaptelepet. A fürdőkádnál is lecsereltük a csaptelepet és a zuhanyrózsát.(ezeket a Le Roy Merlin nagykereskedésben vásároltam). Mivel a kagylónál túl alacsonyan lett volna a csap, improvizálni kellett egy magasítót. Így vált egy régi asztalláb aljából ”csap magasító”. Ezt színtelen és sötét viasszal színeztem és kezeltem.
                                                                          

Az ajtóra pedig felkerült a fogas, amit egy DIY posztban mutattam meg nektek, hogyan készült.

<div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/manokaartsandcrafts/posts/715710215630132" data-width="500" data-show-text="true"><blockquote cite="https://www.facebook.com/manokaartsandcrafts/posts/715710215630132" class="fb-xfbml-parse-ignore"><p>RO: Am avut posibilitatea să încerc noul lac din gama de produse Annie Sloan, lacul Luciu Perlat (Pearlescent Glaze)....</p>Publicată de <a href="https://www.facebook.com/manokaartsandcrafts/">Manoka Arts&amp;Crafts</a> pe&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/manokaartsandcrafts/posts/715710215630132">Joi, 9 aprilie 2020</a></blockquote></div>
A tükör polcrészét pedig a bútorhoz igazítottam. French Linen árnyalattal festettem, és fekete viasszal emeltem ki. Apró kiegészítőkkel, kosárkákkal, plusz növényekkel, törulközőkkel tettük még kellemesebbé. Fogadjátok szeretettel. 🤗 🎨 ❤️ ♻️
Aa
 

Lasă un răspuns