A kék komód története
    Mi Annie Sloan Chalk Paint  festék forgalmazók és felhasználók sokszor beszélünk arról, hogy igen, a már egyszer átfestett bútort újra lehet festeni, anélkül, hogy el kellene távolítani a régi festéket róla. Most sikerül nektek megmutatnom képekben és egy kis filmben is, hogyan is néz ki a folyamat, és mennyire egyszerű ezt megvalósítani. Nyilván nem a végtelenségig lehet ezt megcsinálni, de én úgy gondolom, hogy egy bútor akár 2-3 átfestést is simán elbírhat. Persze látnunk kell hol az a szint, amikor már túl sok a felhalmozott festékréteg, és már nem mutat jól a felületen. Van egy komód a boltomban, amit úgy 4.5 hónapja festettem le. Akkor igyekeztem picit visszafogodtabb bútordarabokat festeni, amik a leendő boltomat díszítik, de hónapokon át nézve ezt a komódot rá kellett jönnöm, hogy talán szokványos. Őszintén szólva kicsit unalmasnak találtam.
    Ezért úgy döntöttem átfestem. 👩‍🎨 Az Annie Sloan Chalk Paint ™️🎨 Oxford Navy színére esett a választásom. Magyarázatot nem igen tudok adni rá, hogy miért éppen erre. Egyszerűen úgy gondoltam, hogy az IOD régies írás transzfer mintája jobban érvényesülne ezzel a színnel. Mosogatószeres vízzel tisztítottam meg a felületet, majd tiszta vízzel átöblítettem. Miután megszáradt, a transzfer minta széleit maszkoló szalaggal védtem, mivel ezúttal a kereteket is be akartam festeni. Két réteg Oxford Navy festékkel festettem a felületet, betartva természetesen a száradási időt közte.
    A második réteg száradását követően Annie Sloan matt lakkal zártam a felületet 2 rétegben. Az első rétegnél egy kevés Oxford Navy színt kevertem a lakkba, hogy egyenletesebb legyen a záróréteg. Nagyjából 10 kiskanálnyi lakkhoz 2 kiskanál festéket kevertem és minimálisan hígítottam is egy kevés vízzel (3 kiskanálnyival), hogy könnyen elkenhessem a felületen. A második réteg lakkot simán, csak egy kevés vízzel hígítva vittem fel a felületre.

    Nekem hiányzott, hogy különlegesebb, nem megszokott legyen ez a bútor. Nem bántam meg, hogy átfestettem, és a karácsonyi dekorok is jobban érvényesülnek majd rajta.🙈🎨💞